about

Saskia Monshouwer is curator en criticus.
Opgeleid in de culturele antropologie, legde zij zich in de jaren negentig toe op het schrijven van teksten over kunst en kunstenaars en het maken van exposities.

De artikelen en exposities van monshouwer editions zijn op de eerste plaats gericht op actuele ontwikkelingen in de beeldende kunst.
Niet alleen kunstenaars worden gevolgd maar ook de experimenten van binnen- en buitenlandse curatoren. Een kritische benadering van kunst, erfgoed en musea staat voorop.

Aansluitend heeft Saskia Monshouwer interesse voor interdisciplinaire presentatievormen. Zowel theater, muziek, literatuur, workshops, publicaties als interventies kunnen bijdragen aan een heldere en levendige bemiddeling van erfgoed, kennis en kunst.

Saskia Monshouwer maakte haar eerste tentoonstelling, In Orbit, in 2001. Zij werkte o.a. samen met Schloss Ringenberg, Museum Kröller-Müller, Artwalk Amsterdam, Kunstfort bij Vijfhuizen, de Noord-Holland Biënnale. Actuele opdrachtgevers en samenwerkingspartners zijn: On AIR – Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten AHK, Stichting Save the Loom, stichting KATA – Edit Kaldor.

Tenzij anders vermeld:
© teksten Saskia Monshouwer
© foto’s: Saskia Monshouwer
bij artikelen voor 2012 Thomas Lenden