136.

Stephan Keppel 2020 09
Stephan Keppel – Soft Curve /Circular Act. Amsterdam 2019 – 2020. Formaat prints 78 x 114 cm.

 

Dinsdag, 17 november 2020

Wandeling door het park. We lopen langs huis om iets af te leveren en gaan bij de Vondelkerk het park in. Er is nog voldoende licht. Het is nat. De bomen zijn kaal. Langzaam gaat de zon onder. We lopen via de rozentuin naar het pad langs het vieze hondenveld.

De Rozentuin is prachtig. De zeshoekige betonnen bakken, de meesten leeg, sommige met lage planten, sommigen zelfs nog met rode weerschijn, en daarachter de bomenrijen. Blad op de grond. Ook de rode beuken zijn kaal. Wat rest is geel blad.

De paden in het park en de aarde onder de struiken is zwart en nat. We lopen tot aan het hek bij de Amstelveenseweg. Daar begint de zon onder te gaan. Precies tussen de stammen en de takken gloeit een oranje rode lucht. We keren en de mooiste luchten zijn nu achter ons.

De velden groene velden kleuren helder in de complementaire gloed, het ooievaarsnest, de ijskelder, ze zijn heel duidelijk getekend. In de lucht zweven stukken uiteengescheurde watte roze en wit van kleur. Onze voeten knarsen op het pad.

We lopen via de Nassaukade en het koninklijke hek, geschonken aan het park ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling naar huis terug. De lichten van de auto’s hebben het overgenomen. En Route 137.

 

EN ROUTE is een experiment waarin herhaling centraal staat. Het is een onderzoek naar de flexibiliteit van taal en de flexibiliteit van de waarneming. Hoe komen schrijven en (voort)bewegen samen als je steeds dezelfde routes neemt? index

 

 

top of page