expositie – Dreams are my Reality

THE SERIOUSNESS OF PLAY

 

 

Kunstfort bij Vijfhuizen, NL
28 maart –  27 juni 2010

Aurelia Mihai RO/DE, Claus Richter DE, Femke Schaap NL, Maria Pask GB/NL, Inti Hernandes CU/NL, Tehnica Schweiz: Gergely Laszlo en Peter Rakosi HU

 

Dreams are my Reality; The Seriousness of Play is een tentoonstelling over de verschillende manieren waarop mensen met geschiedenis omgaan. Geschiedenis is niet alleen een kwestie van feiten, maar ook van spel- en groepsgedrag. Dat merk je vooral als politieke partijen zich over de historie ontfermen. Met hun artistieke bijdragen spelen de kunstenaars met de geschiedenis en de ruimtes van het fort om fantasie en zelfbewustzijn van het publiek te prikkelen.

Gedurende de drie maanden die de tentoonstelling duurt vinden verschillende activiteiten plaats. De tentoonstelling verandert en het thema wordt uitgediept.

Zaterdag 5 juni vond de workshop LIVING HISTORY van Maria Pask plaats in Kunstfort bij Vijfhuizen. Voor meer informatie zie blog.

  

Van Richters ‘Big Battle of Vijfhuizen’ en de workshop LIVING HISTORY van Maria Pask die op zaterdag vijf juni plaatsvindt, via de films over Roemeense tradities van Aurelia Mihai, de sprookjesachtige kermis van Femke Schaap en de ruimtelijke installatie van Inti Hernandez naar het publieksproject ‘Identikit’ van Gergely Laszlo en Peter Rakosi. De documentaire fotoserie ‘Left Wing / Right Wing’ uit 1996 van Rakosi als spil.

    

  

       

  

     

 

  

Pers:
Politiek in het dagelijks leven, Ilga Minjon, Tubelight 68, mei/juni 2010
Geschiedenis naspelen als kunst, Lennard Dost, De Volkskrant, 8-4-2010
Geschiedenis als ernst en spel in fort bij Vijfhuizen, Eveline Engelen, Haarlems Dagblad, 29-3-2010
Ben jij een van de verdachten?, Haarlems Dagblad, 19-3-2010
Dreams are my Reality, Machteld Leij, Kunstbeeld, april 2010

Met dank aan de Mondriaan Stichting, het VSB Fonds en de gemeente Haarlemmermeer.

top of page