performance – Make a Move Jeroen Diepenmaat

 

Jeroen Diepenmaat performace 4

Jeroen Diepenmaat performance 11

Jeroen Diepenmaat performance 16

Jeroen Diepenmaat performance 9

Performance van Jeroen Diepenmaat. Hij krast met een ijzeren pin in een oude plaat (een uitvergrootte DVD) en speelt het geluid op een oude platenspeler af. Er ontstaan krakende en piepende geluiden waarmee hij een compositie maakt. Tijden de performance werkt hij uiterst geconcentreerd. Je kunt de muziek vergelijken met minimal music, maar ik moest ook denken aan enkele experimenten van Willem Breuker. Deze maakte in de jaren zestig composities voor drie draaiorgels. Er werd een concert gegeven op de Dam. Een ander muziek stuk bestond uit een band voor een draaiorgel. De gaatjes vormden samen een kruis. Het vormde een kort, krachtig muziekstuk.

 

Jeroen Diepenmaat presentatie portiersloge Woeste Gronden elementaire kleuren

installatie van Jeroen Diepenmaat gezien op Woeste Gronden #6, van G.A.N.G. in Arnhem. In de portierloge van Buitenplaats Koningsweg. Beschrijving: 3 motortjes die aan elektriciteitsdraden aan het plafond hangen. Aan iedere motor is een stuk ijzerdraad en een pastelkrijt bevestigt. Het ijzerdraad draait rond. Zo worden drie cirkels in de elementaire kleuren rood, blauw en geel op de grond getekend.

SONY DSC

Alle tekeningen van de maand oktober, gezien op Make a Move in de Bagagehal in Amsterdam; Iedere dag maakt Diepenmaat een tekening die hij publiceert op facebook.

top of page