expositie – Dreams are my Reality, The Seriousness of Play

Atte Jongstra Claus Richter Dreams are my Reality  Dreams are my Reality Claus Richter

Op zondag 28 maart vond in Kunstfort bij Vijfhuizen de opening plaats van de tentoonstelling Dreams are my Reality; the Seriousness of Play. (loopt tot 27 juni 2010)

De dichter, schrijver en essayist Atte Jongstra opende de tentoonstelling. In zijn openingstekst refereerde hij aan het wonderlijke leven van Prins Bernhard, aan de Stelling van Amsterdam verbonden vanwege zijn banden met de Royal Air Force (RAF). De Royal Air Force Association (RAFA), een organisatie voor oud RAF leden betrok in 1998 in het gezelschap van zijne koninklijke hoogheid een clubhuis in Fort aan den Ham bij Assendelft. De veteranen verlieten het fort in 2008, na verluidt wegens ouderdom en onverwachte confrontaties.

Jongstra sprak ook over zijn ervaringen in de archieven van het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle. Hij deed een onderzoek dat leidde tot het schrijven van de fantastische avonturen van ‘Henry II Fix’. (De Arbeiders Pers in 2007) Met de geschiedenis moet je spelen, zegt hij  met een knipoog naar Johan Huizinga’s  ‘Homo Ludens’. Jongstra’s nieuwe boek ‘De Heldeninspecteur’ (De Arbeiderspers 2010) is een aanrader.

Alle kunstenaars waren tijdens de opening aanwezig. Tijdens de drie maanden die de tentoonstelling loopt, zullen zij verschillende projecten doen. U wordt op de hoogte gehouden!

top of page