expertmeetings – In the Neighbourhood

 

IN THE NEIGHBOURHOOD                                                              van 09/02 t/m 09/04/06

Een samenwerking van De Veemvloer en Artwalk Amsterdam

Jesper Alvaer (NO),

John Bosch (NL),

Nils Yttri Heggland (NO),

Instituut voor de Loslopende Mens (NL),

Holger Nickisch (NL/D),

OpTrek Transvaal – Sabrina Lindemann & Annechien Meijer (NL),

Hieke Pars & In Situ architecten (NL),

Markus Ambach (D),

Stadtraumorg (D),

Tomas Svoboda (CZ),

Boris Tellegen aka Delta (NL)

 

Vrijdag 24 maart

bijziend of verziend – openbaar debat over kunst in de buurt

Wat willen kunstenaars, beleidsmakers en buurtbewoners met kunst in de buurt?

Met:   Dick Jansen (wethouder kunst en cultuur, stadsdeel Westerpark, Groen links), Hieke Pars (kunstenaar, Rotterdam), Sabrina Lindemann (Mobiel projectbureau OpTrek, Den Haag), Karin Vromen (broedplaats De Bonte Zwaan, Amsterdam), Mirjam Berloth (kunstenaar, organisator van de etalage route op het Bellamyplein, Amsterdam) en Marjolijn Hessing

Performance van Tilmann Meyer-Faje ingeleid door Nils van Beek

15.00 uur tot 19.00 uur

Buurthuis De Horizon (voorheen Het Verzet), Zaandammerplein 50 Amsterdam

bereikbaar met bus 22 vanaf het Haarlemmerplein

 

Vrijdag 31 maart

bouwen aan een betere leefomgeving

Over kunst en stadsvernieuwing en de rol van kunstenaars en kunstenaarsinitiatieven in een dynamisch veranderende omgeving

Jeroen Boomgaard (Rietveld academie), Tobias Woldendorp (DSP-groep, senior onderzoeker), Siebe Thissen (CBK Rotterdam), Hieke Pars (kunstenaar), Huib Haye van der Werf (Rijksgebouwendienst), Sabrina Lindemann (Mobiel projectbureau OpTrek, Den Haag), Krijn de Koning (kunstenaar), Mira Koh, Jorinde Seidel (SKOR)

Gespreksleider: Tarik Youssef

 

In dit debat willen ARTWALK en De VEEMVLOER inspelen op de landelijke discussie over kunst en stadsvernieuwing. Deze ligt in het verlengde van de discussie over kunst in de openbare ruimte. De inzichten, doelstellingen en idealen van kunstenaars lopen uiteen, evenals die van opdrachtgevers, stadsplanners en politici. We hopen in dit debat enkele standpunten in kaart te kunnen brengen.

 

Vrijdag 7 april

‘Instant City’ utopie of noodoplossing

Tijdelijke woonvormen en de containerdorpen – een uitdaging voor architecten

Met boottocht door de haven & aansluitend feest

Sprekers: John Bosch, Bosch Architects; Hans van den Ban, Adviseur Rijksbouwmeester; Niels Weitkamp, voorzitter, ASVA studentenunie; Wim de Waard, woningcorporatie De Key; Jan Benschop, alg. directeur stichting DUWO, Delft; Ben Kremer, Bonte Zwaan; Ir. F.M.Felder, directeur, De Principaal, vrijdag 7 april 2007 (DUWO) studentenhuisvesting Delft, Woningstichting De Key, ASVA

16.00 uur tot 20.00 uur

De Bonte Zwaan (broedplaats, de Houthavens, Amsterdam)

Nils Yttri Heggland heeft een aantal nieuwe werken gemaakt die worden op 22 maart geplaatst in de etalages op J.M.Kemperstraat 121, 140 en 148. Het gaat om het vervolg van zijn conceptuele doorlopende fotografische project ‘Images’.

In de laatste week van de tentoonstelling [na 3 april]

Stadtraumorg, een kunstenaarscollectief uit Duitsland, gaat een aantal rondleidingen voorbereiden in de Spaarndammerbuurt rond een fictieve kunstroute.

 

Besloten activiteiten:

Donderdag 23 maart

Hieke Pars & In Situ architecten ihkv van hun project “Spotlicht” – demonstratie met de buurtjongeren op de Spaarndammerstraat

Mobiel projectbureau OpTrek organiseert twee besloten gesprekken waarin de rol van de kunstenaar in stedelijke ontwikkelingsgebieden verder wordt onderzocht.

Zondag 26 maart

OpTrek organiseert besloten gesprek met kunstenaars in De Veemvloer; aansluitend brunch

 

Donderdag 6  april

OpTrek organiseert besloten gesprek met op het Westergasfabriekterrein met vertegenwoordigers van gemeentes, woningcorporaties, kunstinstellingen en fondsen.

Artwalk Amsterdam & De Veemvloer Amsterdam

 

top of page