104.

nagtzaam-6

Marc Nagtzaam,  Zeichnungen / An Index of Notes / Jpeg / Variable dimensions / 2019 – ongoing

 

Vondelpark
Zondag, 5 juli 2020
Het is zondag, laat in de middag, en het waait. Alles ruist en wuift en trekt en rukt en de grote fontein die centraal in het park ligt, daar waar je met je fiets een bocht maakt, trekt een prima in de lucht. Ik loop langs het metalen podium binnendoor. Hoog riet langs het water, en wilgenroosjes, en beginnende valeriaan wit en roze. Op het asfalt bij de ijzeren muziek-arena klinkt reggae, gepassioneerde verzetsmuziek.

De negentiende-eeuwse muziektent  op het eiland, tegenover de arena en het verbouwde Melkhuis tekent zich scherp af tegen de blauwe lucht. De zwarte krullen van het ijzer, de goed verzorgde bloemen op het smalle ronde perk in het water, paarse kattenstaarten, iets blauws en iets bruins, onbereikbaar, keurig geknipt.

Donderdag, 9 juli 2020
Het regent. Alles is nat en het ruist als je stilstaat en luistert. Ik wandel onder de bomen langs de camouflagelaan, vlekken en gaten van zonlicht en regen, vlekken op de stammen, vlekken in de lucht. En Route 105.

 

EN ROUTE is een experiment waarin herhaling centraal staat. Het is een onderzoek naar de flexibiliteit van taal en de flexibiliteit van de waarneming. Hoe komen schrijven en (voort)bewegen samen als je steeds dezelfde routes neemt? index
top of page