37.

Stephan Keppel 2020 06
Stephan Keppel – Soft Curve /Circular Act. Amsterdam 2019 – 2020. Formaat prints 78 x 114 cm.

 

Zondag 23 februari 2020

Na de vliegtuigen van gisteren en de storm van vannacht en is het stil. Geen KLM-gevaartes meer en ook geen gegier van toestellen van andere maatschappijen. In de storm zijn de vliegtuigen zo dichtbij dat je alle details kunt bestuderen.

In de tuin trotseert een kleine papegaai de storm als een torpedo, kokervormig, rond. Het is een wonder hoe compact dat lijfje is, een koker met staart. Een kauwtje of ekster, dat is van hieruit niet te zien, wordt achteruit geduwd en omver geblazen. Even verderop vervolgt het met uitgespreide vleugels zijn route. Dan komt er toch nog een groot en spookachtig vliegtuig voorbij.

Het nadert stil grommend, splijt de snelle wolken al vliegend uiteen, is even duidelijk te zien, en verdwijnt daarna richting Schiphol.

Die dag zijn er twee indrukwekkende regenbuien. De ene kleurt het uitzicht helemaal wit. De regen als dikke glazen staven, massief zodat je niets kunt zien. De ander is licht en stormachtig. Het beeld wordt uiteengerukt, de samenhang verstoord. En Route 38

 

EN ROUTE is een experiment waarin herhaling centraal staat. Het is een onderzoek naar de flexibiliteit van taal en de flexibiliteit van de waarneming. Hoe komen schrijven en (voort)bewegen samen als je steeds dezelfde routes neemt? index
top of page